Polițiștii locali, testați dacă „ştiu să scrie, să citească”

Polițiștii locali din Sectorul 6 sunt testați dacă „ştiu să scrie sau să citească”. În plin proces de reformare a poliției locale, primarul Ciprian Ciucu spune că oamenii legii stau mai mult pe Tik Tok decât la datorie.

„Nu mă rezum la poliţiştii locali, este un reproş pe care îl aduc pentru poliţia MAI. Stau pe telefon, pe TikTok, nu ştiu pe ce stau, îi văd în maşini şi nu-i văd prezenţi în comunitate. Am declarat că sunt unii poliţişti care nu ştiu să scrie sau să citească. Rămâne să fie demonstrat sau invalidat de acest concurs”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, într-un interviu pentru Știrile ProTV.

Testarea polițiștilor a început luni, 1 noiembrie, și constă în cinci întrebări grilă și un punct de sinteză, prin care polițiștii sunt puși să explice în scris cum se poate rezolva speța prezentată.

Comisia de testare punctează atât înțelegerea textului, a modului de exprimare, de scriere, dar și modalitatea de a acționa în cadrul speței respective, pe care trebuie să o introducă în lege.

În Sectorul 6 început reformarea poliției locale. Sunt afectate mai multe funcții. Este vorba despre 397 de posturi (funcții publice) din care vor rămâne 307. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *