Preot clujean vinde ciocolată cu marijuana

Marijuana medicinală ar fi trebuit să fie legală în România, dar dacă un român este prins consumând acest drog ușor, poate fi pasibil de închisoare.

Acest lucru nu l-a speriat pe preotul Dinu Criste din Cluj. Pe lângă icoanele puse la vânzare, un preot vinde la Salina Praid ciocolată cu marijuana.

Preotul  spune că  e făcută cu binecuvântare, unsă cu bun-simț, cu dragoste.

„Nu e drog, e cânepă. Această ciocolată nu are mult zahăr, e făcută cu binecuvântare, unsă cu bun-simț, cu dragoste. Este făcută de un părinte din comuna Florești, lângă Cluj”.

Același preot spune că are acceptul autorităților în a-și vinde ciocolata cu marijuana. Ideea i-a venit de la o discuție la un pahar de vin. În 2020, preotul și-a dus afacerea în emisiunea „Imperiul Leilor”, dar nu prea a avut succes.

Acesta declara la vremea respectivă:

„Totul a pornit de la o discuție cu câțiva prieteni. Vorbeam despre un material care ilustra nivelul de zâmbete, de bună dispoziție la români, capitol la care stăm foarte prost, în comparație cu alte țări, și ne dădeam cu părerea ce ar putea să rezolve starea de spirit. Deocamdată e o afacere mică.

Vrem să o dezvoltăm. La început știam foarte puține lucruri despre ciocolată, am vrut să prepar ciocolată de casă, cum facem noi, românii. După ce mi-a încolțit ideea unui business am început să citesc mult, să mă documentez, să văd tendințe, să văd ce fac și alții și am început să înțeleg că ciocolata e altceva.

Am scos pe piață, contrariind publicul, ciocolată cu canabis. Sună wow. Părintele face ciocolată cu canabis, dar în limba latină cannabis înseamnă cânepă. Ciocolata produsă de noi e lipsită de acel THC (n.r. – tetrahidrocanabinol, fix substanța care oferă efecte psihoactivă) pe care îl speculează unii, am denumit-o așa doar ca un omagiu al limbii latine.”, povestea preotul.

Preotul din Cluj a pus bazele atelierului „Christe Chocolatier”, în comuna Sâncraiu, în urmă cu patru ani. (conf. Jurnalist.ro)