Reparaţia conductelor în Capitală va dura 89 de ani

Reparaţia ţevilor prin care circulă apa caldă în Bucureşti se va termina în 89 de ani, 8 luni şi 16 zile, spune fostul ministru Claudiu Năsui. Potrivit acestuia, cel mai bien ar fi ca oamenii să fie lăsați să aleagă cum doresc să se încălzească.

„Nu este o exagerare. Atât ar dura reparaţiile sistemului de încălzire centralizată de stat din Bucureşti la ritmul actual. S-ar termina în anul 2110, iar asta cu indulgenţă şi presupunând că nu se mai strică niciodată nimic”, scrie Năsui pe Facebook.

Sistemul are o reţea de 4.000 km de conductă, 1.000 km primară şi 3.000 km secundară. 81% din reţeaua primară are nevoie de reabilitare, 771 km din 954 km de reţea. Pe lângă asta mai e şi „reţeaua secundară” de circa 3.000 de km din care circa 2.000 de km sunt de reparat.

În ultimii 9 ani ritmul mediu al lucrărilor a fost de 8,59 km pe an, iar asta calculat optimist, spune deputatul USR.

„Deci am termina de reabilitat doar reţeaua principală din sistemul de încălzire centralizat de stat abia în 89 de ani, 8 luni şi 16 de zile. (…)  Dacă vrem să avem căldură în case, trebuie să recunoaştem adevărul despre sistemul de încălzire centralizat de stat. Politicienii care susţin actualul sistem ne-au minţit că el va funcţiona la un moment dat. Domnul Oprescu a promis că îl va repara, doamna Firea a promis la fel, domnul Dan la fel.”, crede Năsui.

„Să lăsăm primarii de sector sau antreprenori doritori să construiască centrale cvartal.

Să lăsăm oamenii să-şi pună centrale individuale pe gaz sau pe electricitate”, spune el. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *