România cere sprijin internațional în criza COVID-19

Valul 4 al pandemiei a lovit grav sistemul sanitar românesc. Autoritățile de la București cer ajutor internațional în criza COVID pentru asigurarea medicamentelor în tratarea pacienților cu forme severe și critice.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de luni o hotărâre privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Prin această hotărâre, se solicită imunomodulatorul Tocilizumab și concentratoare de oxigen de 10 litri.

Transportul medicamentelor și echipamentelor puse la dispoziție prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale la solicitarea Departamentului. (conf. Jurnalist.ro)

Ancadramente ferestre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *