România – ne zboară pământul de sub picioare?

  Guvernări iresponsabile?

Direcția în care se îndreaptă România nu mai poate fi schimbată în ciuda strădaniillor celor care ne guvernează. Guvernare după guvernare se perindă pe la palatul Victoria, fiecare mai competentă decât precedenta. Guvernare bazată pe deficit bugetar, lupta pare orientată spre a guverna cu un deficit bugetar cât mai mare.

  Ce înseamnă deficit bugetar?

Deficitul bugetar reprezintă cheltuiala suplimentară făcută peste posibilitățile financiare curente, adică bani suplimentari cheltuiti peste sumele existente. Cheltuim mai mulți bani decât avem. Ca să putem cheltui acești bani trebuie să ne împrumutăm!!!

  La ce să ne așteptăm?

Se pare că am ajuns la fundul sacului, asta nu înseamnă că nu se poate și mai rău.

S-a ajuns la situația în care dobânda cu care se împrumută guvernanții în numele tuturor să fie de 8% și băncile se cam codesc să ne împrumute chiar și la aceste dobanzi.

Foarte grav este faptul ca împrumuturile intră în consum și nu produc plus valoare.

  Ce înseamnă dobândă de 8% ?

Dobânda este forte mare, mai mare decât ne putem permite. Un credit cu dobândă de 8%, conduce la cheltuieli cu dobânzile care fac ca în zece ani să se plătească dublul sumei împrumutate!

  Vine nota de plată pentru bună guvernare?

Chiar dacă guvernanții vor găsi mereu scuze pentru situația în care ne aflăm, nota de plata vine și ne presează tot mai tare. Nu putem nega efectul negativ al pandemiei sau al războiului din Ucraina, dar proasta guvernare face prăpăd!

Populația, deja suferă la o rata a inflației de 10%. Cum credeți că se va trăii în decembrie când vom ajunge la 20% conform estimărilor?

Profile din polistiren