Românii nu-şi pot îngropa morţii

Agerpres transmite că poliţiştii au aplicat mai multe amenzi şi a fost întocmit un dosar penal, în urma unei înmormântări într-un cimitir din localitatea Chişoda, de lângă Timişoara.

Organizatorul înmormântării şi mai mulţi participanţi au fost amendaţi conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Timiş. De-asemenea, s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a menţionat că: „Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizionării unor imagini postate pe o reţea de socializare, din care reieşea că, în interiorul cimitirului din localitatea Chişoda, se desfăşoară o slujbă religioasă de înmormântare la care participă un număr mare de persoane. Deplasându-se la faţa locului, au constatat că evenimentul religios se încheiase, dar, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat organizatorul evenimentului, pe care l-au sancţionat cu amendă de 10.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, poliţiştii au reuşit identificarea a 12 participanţi la eveniment, care au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 500 de lei. Urmează ca, în cursul cercetărilor, să fie identificate toate persoanele care au participat la acest eveniment”. (conf jurnalist.ro)