Rușii nu închid robinetul de gaze în caz de război

Kremlinul a asigurat că Rusia nu va închide robinetul de gaz către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza consolidării trupelor sale la graniţa cu Ucraina, informează DPA, preluat de Agerpres.

”Rusia şi-a îndeplinit impecabil obligaţiile din tratat în cele mai dificile momente de confruntare între Est şi Vest”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax.

”Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa”.

Cu aceste declarații, Kremlinul a răspuns informaților din presa europeană potrivit cărora ar putea fi iminentă o îngheţare a furnizării de gaze. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a catalogat aceste informaţii drept ”isterie” şi ”insinuări”.

Rusia neagă că va invada Ucraina, în ciuda acumulării de trupe. Occidentul a ameninţat Moscova cu consecinţe dacă acest lucru se va întâmpla.

Dacă Occidentul va impune sancţiuni, livrările de gaze din Rusia ar putea fi ”puse în pericol”, declara şeful Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. (conf. Jurnalist.ro)