Să vă spun ceva!

Avem un guvern slab, ba nu, foarte slab.
Păi, cum adică să fi îngăduitor cu un protest – defapt, cu mai multe la nivel de național -, pe principiul că omul are dreptul să protesteze?
Nu, nu are dreptul, din câte zice legea, în timpul stării de alertă, adică, de pandemie! Și, mai ales cu încălcarea gravă a normelor de protecție sanitară.
Păi, pe 10 august 2018 jandarmii mazileau 100 de mii de protestatari – și nu era pandemie(!) -, iar azi, la 500 sau 2000 de țăcăniți ce împrăștie boala împrejurul lor li se permite să țopăie și vandalizeze pe străzi – vorbim de acte de barbarism în toată regula, pe alocuri -, în plus să mai și semene boala împrejurul lor; culmea, îndemnând și pe alții să o facă -, fără să-i săltăm și băgăm pe toți, de urgentă în dube?
Eu zic că avem un guvern slab, un guvern cu miniștrii fără sânge, fără vână cum s-ar spune, care lasă impresia de neputință în fața unor brute, altminteri și fără minte și care, iată, fac rău în societate.
Cât va crește indiciile de infectare urmare a barbarismelor brutelor ăstora? Câți dintre ei vor mai și muri?
Mai sunt locuri prin spitale? Dar medicii mai pot răzbi?
Câți trebuie să mai moară, ca în sfârșit, cu toții să ne revenim din MAREA ȚĂCĂNEALĂ?
De ce toată nebunia asta?
Istericii, țăcăniții, interlopii, infractorii și aurolacii trebuie să facă legile (normele) în astă țară, în așa vremi de răstriște?

În occident, caz exact, Italia, după ora 18 interzis pe străzi, în weekend doar pt alimente/medicamente ieșit din casă, și doar aproape de casă (max.10 km de casă, dacă e pentru servici).
Și nimeni de acolo nu protestează! Nu o fac pentru că acolo au instituții iar pe oameni îi ajută mintea ca să înțeleagă.
Ai auzit ce reguli sunt la alții?

La romani, ca la nebuni! Deși regulile sunt mai blânde, tot noi suntem cei care protestăm. Si ne bălăcărim în nebunia asta pentru că permitem. Carevasăzică suntem slabi, suntem lipsiți total de fermitate!
Ia să se fi întâmplat asta în Franța, Olanda sau Marea Britanie, să vezi tu forțe de ordine în acțiune!
Noi, nu degeaba suntem categorisiți neam țiganizat, ultimii în toate în Europa.
Rușine să ne fie!
Eu, demult îi legam pe toți țăcăniții si aurolacii ăștia, nu mai vedea-i unu’ pe stradă încălcând și sfidând legea!
Căci, unde nu-i lege, NIMIC bun nu e!
Adesea mă întreb, de ce dreacu noi trebuie să fim mereu ultimii – ăi mai nesăbuiți și nesocotiți în toate, din întreg spațiul european?
De ce?
Gena e de vină, sechelele comunismului, cele sădite la un moment dat în noi de fanarioți?
Păcat de țara asta frumoasă dar … populată cu oameni, majoritatea mediocrii, ca să nu zic second-hand!
Nu vreau acum să îmi aduc aminte și de cum arată culmile munților sau malurile apelor noastre – harababură, șmecherie, bălăcăreală, râncezeală, complicități în abuzuri și mizerie scrie pe frunțile noastre.
Of, of, …, doar suspin și amar!
Să nu ne mai mirăm că milioane de romani au „evadat” – iar alții sunt pe cale să o facă -, din a noastră dragă, dezbinată, ciudată și murdară țară! (Jeny Anca Popa)

One thought on “Să vă spun ceva!

  • 6 februarie 2022 la 15:11
    Legătură permanentă

    Foarte frumoase articole publicați pe adresa VOCEA BLAJULUI. Îmi place foarte mult. Citindu-le îmi imaginez cele scrise, dându-mi o relaxare lăuntrică .
    Va mulțumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *