SĂLBATICII ŞI NOI

Într-o povestire, Anatol France vorbeşte despre un obicei crud şi ciudat al unui trib din Insula Java. Când oamenii ajungeau la o anumită vârstă – pentru că era greu să-i facă să se schimbe şi în felul ăsta împiedicau progresul, ziceau ei – bătrânii erau sacrificați. Se întâmpla asta pe la sfârşitul sec.19.

Ei bine, se pare că ai noştri tâlhari din fruntea țării, cu sprijinul nemijlocit al cozilor de topor (sunt mai multe cozi decât topoare) din toată presa, care pentru un pumn de dolari şi-ar vinde şi mama, s-au inspirat din obiceiurile triburilor barbare de acum sute de ani şi au pus la punct un plan de exterminare al bătrânilor, care nu se deosebeşte prea mult de ceea ce se întâmpla atunci.
De 30 de ani, ticăloşii din presa de toate felurile nu mai prididesc să vorbească despre lipsurile regimului de dinainte de ’89. Şi dă-i, şi dă-i! Îşi revarsă veninul din suflet… Oare ticăloşii ăştia nu se uită în jur? Oare nu mai au măcar o fărâma de bun simț? Oricâte neajunsuri au fost în regimul trecut, după o viață de muncă pensionarul putea trăi decent. Dezavantajul celor de astăzi este zdrobitor! Cu pensii sub jumătate din strictul necesar, ei sunt supuşi unui adevărat genocid! Nu sunt cuvinte mari, uitați-vă pe net, care este tot al lor şi o să vedeți că sunt vreo trei milioane de pensionari care trăiesc cu pensii sub 1000 de lei, adică 200 de euro! Voi realizați ce înseamnă asta? Chiar ne-am dezumanizat total, ca nici nu mai pot să scriu! Sătulul nu crede flămândului! Majoritatea celor care scriu şi au ceva de spus, aici şi peste tot, au pensii infinit mai mari şi nu le pasă!
De ticăloşii din presă ce să mai zic?
Ce-i împiedica pe teroriştii de-acolo sa strige cât pot de tare despre situația disperată a milioane de bătrâni care mor cu zile? Îi împiedică apartenența la acelaşi sistem cinic şi pragmatic până la bestialitate! Doar tipul care produce profit e bun, ceilalți ducă-se dracu mai repede, să scăpăm de ei!

Se tot spune că nu sunt bani… Cum să nu fie bani? S-au scos din țara asta mii de miliarde de euro!

Cine câştigă lunar 10 mii de euro, nu moare de foame cu 9 mii. Dacă face profit 10 milioane de euro, nu sărăceşte cu 9 milioane.

Iată, bani există! Totul e să se vrea! Să se vrea ca banii să fie distribuiți după o viziune umană! Să se pornească de la ideea că toți avem aceleaşi nevoi. Altfel, nu ne deosebim cu nimic de sălbaticii de care vorbeam la început…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *