Șampania, mai profitabilă decât bitcoin

Cine a investit în şampanie anul acesta are toate motivele să sărbătorească. Cele mai apreciate sticle de şampanie au înregistrat performanţe mai bune decât toate activele financiare, de la acţiunile marilor companii din tehnologie şi până la bitcoin.

Platformele online care permit tranzacţiile cu vinuri, şampanie şi băuturi spirtoase de colecţie au înregistrat o activitate record şi creşteri semnificative de preţ în acest an, scrie Agerpres.ro.

Conform „Bordeaux Index„, o platformă de tranzacţionare online, şampania a fost responsabilă pentru 15 dintre cele mai importante 20 de creşteri de preţuri înregistrată pe această platformă în 2021.

Pe primul loc este şampania Salon le Mesnil din anul 2002. În prezent o sticlă se vinde cu 11.700 de lire sterline (15.700 de dolari) sticla.

Această creştere este superioară celei înregistrate de bitcoin.

Alte mărci de şampanie care s-au remarcat sunt Taittinger Comtes de Champagne din 2006 şi Krug din 2002 şi 1996.

Directorul LiveTrade, Matthew O’Connell spune că tranzacţiile cu vinuri scumpe în acest an au fost stimulate de mai mulți factori: „de la dobânzile reduse şi nivelul ridicat al economiilor acumulate de cei bogaţi în perioada numeroaselor carantine, până la creşterea interesului pentru active fizice în contextul creşterii presiunilor inflaţioniste”.

Șampania Cristal din 2012 şi 2013 a fost cea mai tranzacţionată în 2021, arată datele LiveTrade, urmată de vinul Lafite Rothschild 2014.  O zecime din toate sticlele tranzacţionate au înregistrat creşteri de preţuri de peste 30%. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *