Sancțiuni dacă România nu permite căsătoriile gay

Un comunicat de presă a fost emis de Parlamentul European. Acesta  afirmă că Uniunea Europeană ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTQ.

Conform Parlamentului European acești cetățeni ar trebui să își poată exercita dreptul la liberă circulație, oriunde în Uniune.

Potrivit rezoluției soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus. Acest lucru trebuie sa se întâmple în toate statele membre.

Comisia europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României. Guvernul nu a actualizat legislația națională pentru a reflecta această hotărâre .

Eurodeputații au luat act de discriminarea cu care se confruntă comunitățile LGBTIQ din Polonia și Ungaria. Aceștia solicită să se ia masuri suplimentare împotriva acestor țări.

În România a fost organizat în 6 și 7 octombrie 2018 un referendum pentru redefinirea familiei. Din cauza prezenței insuficiente la vot, acesta a fost invalidat.

Președintele Klaus Iohanis a spus la vremea respectivă că discuțiile despre referendum au fost marcate de ură ”și chiar accente extremiste”.

La referendumul pentru redefinirea familiei numai 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste au fost prezente. Pentru ca acesta să fie valabil era necesară o prezență la urne a cel puțin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.(conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *