Sancțiuni dure pentru flash-uri/șicane în trafic

Codul rutier ar putea fi schimbat. Poliția cere sancțiuni dure pentru flash-uri, șicane în trafic și vrea o altă limită de viteză, scrie Digi24.ro. Decizia vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere.

Flash-uri, slalom printre mașini, șicane în trafic. Sunt doar câteva exemple de comportament inadecvat în trafic ce ar urma să fie sancționat cu amenzi de până la 2.900 de lei. Dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier, pentru prima dată, va apărea termenul de „conducere agresivă”.

„Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

În plus, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încală aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni.

„Definim sintagma agresivitate în trafic. Nu a fost definită până acum, o mare problemă. O definim acum. Este suficient? Este foarte puțin. O componentă esențială este infrastructura. Cum ne putem uita noi in ochii familiilor care si-au pierdut apropiatii in accidentele de trafic rutier cand noi in 2021 nu avem o strategie de siguranta rutiera”, explică, pentru sursa citată, Cătălin Codescu, asociația victimelor din accidente rutier.

Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârșitul anului. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *