Se schimbă ritualul botezului, după tragedia de la Suceava

ÎPS Calinic a anunțat că Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului vine cu o serie de măsuri în ceea ce privește schimbarea tehnicii botezului, după ce un bebeluș de șase săptămâni din Suceava a murit la scurt timp de la creștinare.

„Pentru a nu se confrunta cu situații precum cazul de la Suceava, preoții sunt rugați să respecte mai multe măsuri și recomandări. Măsurile au intrat în vigoare de luni, 8 februarie”, a declarat ÎPS Calinic, potrivit adevarul.ro.

Arhiepiscopia a decis ca nicicun botez să nu mai fie oficiat fără asistența unui preot cu experiență clericală.

Totodată, înainte de fiecare botez, preotul va solicita familiei bebelușului informații despre starea de sănătate a acestuia, dacă e născut prematur, dacă suferă de anumite boli sau sensibilități care i-ar pune în pericol viața în timpul afundării în cristelniță.

De asemenea, dacă familia solicită ca bebelușul să nu fie afundat în apa sfințită, preoții vor ține cont de acest lucru.

La fel, dacă bebelușul este agitat sau plânge „săvârșirea Tainei Sfântului Botez se poate face prin turnarea de apă sfințită, din cristelniță, pe creștetul copilului. Procedura va consta în introducerea pruncului în apa sfințită din cristelniță până în zona gâtului, iar apoi preotul va turna apa sfințită, de trei ori, peste capul copilului”.

(conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *