Spital cu 3 ore apă caldă și 5 de căldură pe zi

Sistemul sanitar este în colaps. Nu doar din cauza Covid-19, ci și a facturilor uriașe la gaze. Spitalul Județean din Focșani primește trei ore de apă caldă pe zi și cinci ore are căldură, din cauza faptului că managerii nu fac față facturilor la gaz metan.

Situații similare sunt la Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Oradea, Bacău, municipii care se pregătesc să taie investițiile pentru a trece iarna, scrie Europa Liberă.

Prețul gazelor a crescut de peste cinci ori în ultimul an. Prețul cărbunelui s-a dublat față de anul trecut. Marile municipii se uită cu îngrijorare la sezonul rece care a început. Nu sunt bani.

Municipiul Iași apelează la Ambasada Poloniei pentru a face rost rapid de cărbune. Timișoara își plătește gazul zilnic, nu mai este considerată solvabilă, iar riscul să nu mai existe bani pentru plata gazului în spitale, școli și pentru populație este unul real.

Craiova taie 2,8 milioane de euro de la investiții pentru a se asigura că locuitorii nu stau în frig la iarnă.

La Focșani, cele trei ore de apă caldă și cinci ore de căldură sunt o realitate până pe 25 octombrie”, scrie sursa citată.(conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *