Spital modular de 13 milioane euro, închis

Spitalul modular Lețcani din Iași a fost închis. În urma unui control demarat de Ministerul Sănătății, la spitalul pentru care s-au cheltuit 13 milioane de euro au fost găsite mai multe nereguli. Raportul controlului scoate la iveală faptul că eliberarea autorizațiilor sanitare de funcționare s-a realizat în mod ilegal, fără evaluarea/verificarea corespunzătoare a tuturor condițiilor care trebuiau îndeplinite, fără consemnarea disfuncționalităților și fără emiterea unui program de conformare.

În contextul tragediilor de la Piatra Neamț și Matei Balș, s-a luat decizia ca spitalul Lețcani să fie închis momentan, transmite președintele CJ, Costel Alexe.

„Nu ne putem permite să facem în anul 2021 medicină cu improvizații. Avem, din păcate, prea multe exemple recente când prețul plătit pentru folosirea improvizațiilor au fost viețile omenești. Nu vreau să riscăm nicio clipă să punem în pericol pacienții și medicii din cauza „politicii cârpelilor” pe care vechea administrație a abordat-o cu spitalul de Lețcani”, a declarat, potrivit comunicatului, Costel Alexe.

Acesta a precizat că va solicita Corpului de Control al primului-ministru să demareze un proces de verificare completă a legalității achiziției spitalului modular.

Spitalul modular de la Lețcani a fost achiziționat cu fonduri de la consiliile județene din Iași și Neamț. CJ Iași a finanțat investiția cu 10 milioane de euro, iar CJ Neamț a contribuit cu 3 milioane de euro, potrivit Agerpres.

În urma controlului au fost dispuse 31 de măsuri pentru remedierea aspectelor disfuncționale, măsuri care cad în sarcina Spitalului de Boli Infecțioase, a Asociației Euronest și a Direcției de Sănătate Publică Iași.

(conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *