Spor salarial la Prefecturi, pentru ‘lupta cu pandemia’

Toți salariații Prefecturii Gorj,  beneficiază de un spor salarial

Toți salariații Prefecturii Gorj, indiferent de poziția pe care o ocupă, beneficiază de un spor salarial de 30 la sută, pentru că „luptă cu pandemia” de coronavirus.

Acest caz nu ar fi însă singular. Cosmin Pistol, prefectul județului Gorj, spune că sportul este acordat pentru salariații tuturor prefecturilor din țară, în baza unei ordonanțe de urgență din luna august 2020.

„Sporul acesta se acordă salariaților tuturor prefecturilor. A fost dată o ordonanță de urgență de minister în luna august. Așa a fost dată ordonanța de urgență. (…) Sumele se acordă prin Ministerul Afacerilor Interne“, spune acesta, potrivit Adevarul.

Sporuri se acordă și la Direcția de Sănătate Publică (DSP): directorii primesc un spor de 40% la salariu, iar inspectorii de la inspecția sanitară de 30%.

În spitale, personalul medical care se ocupă de îngrijirea bolnavilor confirmați cu COVID-19 beneficiază de un spor cuprins între 75 și 85%.

În schimb, peste graniță, în Anglia, spre exemplu, lupta împotriva Covid-19 nu este remunerată în plus.

„Nu prea se fac revendicări salariale, deși era o discuție să ni se majoreze veniturile cu 15%. Nu se pune presiune mare pe guvernanți în situația actuală. Lumea tace, muncește în continuare și ne facem treaba, fără să ridicăm pretenții materiale“, a spus Roxana Hotoboc, medic român care lucrează la departamentul de urgență la cel mai mare spital din Londra, potrivit sursei citate.

(conf. jurnalist.ro)

Baghete polistiren extrudat RIZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *