Tensiuni și amenințări cu demisia în PNL

PNL stă pe un butoi cu pulbere.

Oricât încearcă liberalii să ascundă tensiunile din partid, scandalurile izbucnite din cauza nemulțumirilor la adresa conducerii ies deseori la iveală.

Cea mai nouă controversă este legată de împărțirea numirii prefecților.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a trimis o scrisoare liderului PNL, Ludovic Orban, și premierului Florin Cîțu, în care amenință cu demisia, atât a lui cât și altor membri, dacă nu e schimbată decizia privind numirea unui prefect din tabăra liberală. Acesta este susținut de 70 de primari și consilieri (locali și județeni).

Amintim că la împărțire, UDMR a câștigat Prefectura Cluj. Astfel, avocatul clujean Tasnadi Szilard va lua locul liberalului Mircea Abrudean în funcția de prefect al județului Cluj, în urma negocierilor de luni seară din coaliția guvernamentală.

„În atenția domnului Președinte Ludovic Orban

Stimate domnule Ludovic Orban,

Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj).

Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism.

PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj.

Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.

Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj.

Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de aceasta decizie este însă infinit mai mare.„

(conf. jurnalist.ro)