Tesla Model 3, cea mai vândută mașină în Europa

Pentru prima dată în istorie, un automobil electric, care în plus este produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piaţa din Europa.

Tesla Model 3 a devansat în septembrie 2021 modele cu motoare cu combustie internă de la mari producători auto, precum Volkswagen, Renault și Peugeot, informează compania de consultanță Jato Dynamics, potrivit Wall-Street.

Sursa citată precizează că cifrele record bifate de Tesla reprezintă un important semnal cu privire la tranziția de la motoarele pe combustie internă la mașinile electrice.

Potrivit acestei firme, Tesla Model 3 a controlat o cotă de 2,6% din piaţa auto europeană în luna septembrie, cu 24.591 de unităţi înmatriculate (creştere de 42% în ritm anual), faţă de 18.264 unităţi pentru Renault Clio, şi 17.988 de unităţi pentru Dacia Sandero (creştere de 41% în ritm anual), scrie Agerpres.ro.

În aşteptarea inaugurării uzinei Tesla de la Berlin, automobilele Model 3 sunt produse în SUA şi China.

Guvernele oferă stimulente generoase pentru a-i încuraja pe cumpărători să renunţe la autoturismele lor cu motoare pe combustie, astfel că în luna septembrie automobilele complet electrice şi hibridele de tip plug-in au controlat 23% din piaţa auto europeană, mai mult decât automobilele cu motoare pe motorină. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *