Timișoara: Un pacient a luat foc pe masa de operație

Incident deosebit de grav la Spitalul Județean din Timișoara. Un pacient a luat foc în timpul unei intervenții chirurgicale. Bărbatul are 84 de ani și are arsuri pe față și pe gât. Medicul care a stins flacăra a suferit și el arsuri pe mâini.

Incidentul a avut loc într-o sală de operații de la Casa Austria, clinica de chirurgie reparatorie și mari arși din cadrul Spitalului Județean Timisoara.

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din unitatea sanitară efectua o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori în zona mandibulei.

„Colegii de la Anestezie tocmai se pregăteau să îl intubeze, a apărut o flamă, au luat foc câmpurile. Eu am sărit, am luat câmpurile de pe el, colegii au închis repede oxigenul și atunci s-a limitat doar la această situație care este acum”, a spus dr. Gheorghe Noditi, medic chirurg la Casa Austria, transmite Europa Fm.

Focul a fost stins în câteva secunde iar medicii i-au acordat pacientului primul ajutor și au reușit să îl salveze.

„Are niște leziuni de arsură gradul 1 -2A insular 2B dar suprafața corporală de 5% care nu pune probleme din punct de vedere al acestor leziuni de risc vital”, a mai spus medicul.

Cel mai probabil, focul s-a produs din cauza acumulării de oxigen în timpul schimbării măștii de aer pentru realizarea intubării, spune managerul spitalului. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *