Un nou spor pentru zeci de mii de polițiști

Premierul Florin Cîțu vorbește despre o situație economică grea și despre plafonarea salariilor bugetarilor, iar unii miniștri promit și dau sporuri subordonaților.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat luni pentru G4Media.ro că circa 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc din luna ianuarie un nou spor. Este vorba despre sporul de titlu de specialist de clasă.

Acest spor se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%.

”Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode.

Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual,

și ministrul Cristian Ghinea promite majorări salariale bugetarilor din subordine. Mai exact, Ministerul condus de Ghinea a elaborat o ordonanță de urgență prin care va majora salariile a 40 de funcționari – 30 de la acest minister și 10 de la Secretariatul General al Guvernului – întrucât aceștia vor gestiona banii europeni care vin prin programul de reziliență.

Toate aceste în condițiile în care Cîțu a explicat de mai multe ori că nu sunt bani pentru majorari salariale.

“România trece printr-o situație dificilă, printr-o perioadă de criză economică. (…) Anul acesta trebuie să alocăm resurse către investiții, pentru a genera creștere economică”, spune premierul.

(conf. jurnalist.ro)