Vaccinare obligatorie impusă de Joe Biden

Casa Albă face presiuni și dorește să impună vaccinarea angajaţilor companiilor aeriene până pe 8 decembrie. Acesta este termenul limită oferit și se pare că nu se dorește amânare, au declarat patru surse citate de Reuters.

Deja s-au purtat discuții cu directorii generali ai American Airlines, Delta Air Lines şi Southwest Airlines, pentru a se asigura că vor impune vaccinarea angajaţilor înainte de termenul limită, au spus sursele.

Preşedintele Joe Biden a semnat luna trecută un ordin executiv .

American Airlines a declarat vineri seară că peste 100.000 de angajaţi din SUA vor trebui să se vaccineze. Nu a fost specificată o dată clara.

„În timp ce încă lucrăm la detaliile cerinţelor federale, este clar că membrii echipei care aleg să rămână nevaccinaţi nu vor putea lucra la American Airlines.

Ne dăm seama că această obligativitate federală poate fi dificilă, dar este ceea ce se cere companiei noastre şi vom respecta acest lucru”, au declarat preşedintele Doug Parker şi preşedintele Robert Isom, într-un memo.

Jeffrey Zients, consilierul Președintelui Statelor Unite ale Americii a cerut companiilor aeriene ”să acţioneze mai devreme decât mai târziu pentru a se asigura un proces de implementare cât mai bun posibil”, a spus o sursă, şi a precizat că administraţia de la Casa Albă nu intenţionează să relaxeze termenul limită.

Acesta a dat exemplul de la United Airlines, care a impus vaccinarea angajaţilor în luna august.

Cele trei companii aeriene au refuzat să facă publice detaliile discuțiilor purtate. (conf. Jurnalist.ro)