Vocea Blajului între idee și realizare

În cartierul Berc al Municipiului Blaj a fost construită o biserică nouă. Un membru al parohiei, Marcu Marius – un om foarte discret și cu o voință nezdruncinată – a avut ideea înfiițării unui post de radio care să permită comunicarea între membri comunității și cu preotul, în condiții de izolare și distanțare, inclusiv transmiterea în direct a slujbelor.

Acest post de radio urma să deservească nu doar blăjeni ci și alți creștini cu atitudine, preocupați de valori universale ale omenirii, cum sunt credința și știința. Radioului i s-a adăugat și o gazetă. Toată activitatea urma să se desfășoare numai online.

Ce s-a înfăptuit în cele câteva luni de funcționare?

  1. Dotarea cu aparatura necesară transmisiunilor și învățarea folosirii ei.
  2. Formarea unui grup de autori de articole sau participanți la radio: Marcu Marius, Pr. Horvat Petru, Mitu Ion, Ciurtin Octavian, Sărătean Adelina, Pr. Benchea Vasile s.a. .
  3. Alcătuirea unui program stabil de emisiuni: transmiterea slujbelor, muzică religioasă, populară și ușoară, moment poetic, lectură biblică etc.

Ce nu s-a înfăptuit?

  1. Creșterea numărului de autori. Deși a început ca un radio bisericesc, nu a avut susținere din partea preoțimii.
  2. Număr stabil de ascultători. Numărul ascultătorilor a fost încurajator la început dar calitatea transmisiunilor era foarte deficitară. Când toate deficiențele au fost remediate, ascultătorii erau deja foarte puțini sau deloc. Persoanele vârstnice au dificultatea accesării internetului iar cei tineri au deja mult prea multe opțiuni de răsfoire dar și prea puțină atracție pentru slujbe de la biserică.

Prin urmare radio este oprit. Doar gazeta mai poate fi urmărită. Să sperăm că la 20 decembrie va reînceape radio.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *